Бінарні опціони набирають обертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бінарні опціони набирають обертів

Фінтех і Картки
1235
Фінансовий інструмент бінарні опціони, що з’явився на світ в 2008 році, активно набирає обертів в Україні. Якщо в Росії і Європі бінарні опціони вже пережили великий бум, то у нас в країні все ще тільки попереду. Бінарні опціони – це фінансовий інструмент, принцип якого полягає в тому, що Ви повинні передбачити напрямок руху того чи іншого фінансового активу (валютна пара, акції компанії, вартість сировинних товарів або ж ціна біткойна) на певному проміжку часу.
Бінарні опціони набирають обертів
Простіше це пояснити на прикладі. Візьмемо вартість золота за унцію, і уявімо, що о 12:00 за одну унцію на фінансових ринках трейдери віддавали 1290 доларів. Ми розуміємо, що США і Європа зараз переживають не надто стабільні часи, а значить вартість золота має продовжити зростати. Ми відкриваємо сайт посередника між ринком і трейдером, він же фінансовий брокер, вибираємо торговий актив Gold, і набуваємо опціон CALL (Вгору) на підвищення ціни золота, при цьому виставляємо час 18:00, коли ми хочемо, щоб наша угода закрилася. Таким чином, якщо о 18:00 вартість золота буде більшою, ніж 1290 доларів (ціна на момент придбання опціону), ми заробляємо до 90% з угоди. Якщо ж ціна буде нижчою, то ми втрачаємо весь розмір купленого нами опціону. Прибутковість бінарних опціонів при цьому варіюється від 60 до 90%, а мінімальний розмір інвестицій стартує від $1 і практично нескінченний.
Бінарні опціони відносять до високоризикових інвестицій, і в деяких країнах, як наприклад Німеччини, Бельгії та Данії реклама даного фінансового інструменту повністю заборонена. У нас і взагалі на пострадянському просторі прийнято ставити знак «дорівнює» між бінарними опціонами і ставками на спорт, а багато інтернет ресурсів і зовсім називають це фінансовими ставками. По суті вони мають рацію, адже Ви фізично не стаєте володарями акцій або інших активів, у порівнянні з торгівлею на фондових ринках, а лише передбачаєте напрямок руху ціни точно так само як Ви прогнозуєте результат тієї чи іншої спортивної події.
Чи переможе Динамо Київ в матчі проти Шахтаря чи програє? Чи зміцниться долар США відносно євро найближчим часом? Завжди тільки варто пам’ятати, що перед початком торгівлі бінарними опціонами необхідно ретельно підійти до вибору брокера, так, наприклад, одним з найбільших в Україні вважається IQ Option, який на сьогоднішній день налічує понад 10 мільйонів активних користувачів з усього світу. З огляду на те, що брокер почав пропонувати свої послуги в світі фінансів тільки на початку 2013 року, результат вражаючий, а зрозуміти чому багато людей довіряють свої кошти саме цьому брокеру досить просто: відмінна торгова платформа, велика кількість торгових активів (понад 300), а також швидке введення/виведення коштів (всього 24 години). В Україні також активно ведуть свої роботи два російські брокери: “Олімп Трейд” і Біномо, а ось місцевих українських брокерів поки що немає. Більшість брокерських компаній реєструються на Кіпрі щоб заощадити на податкових виплатах, адже як відомо Кіпр досі вважається офшорною юрисдикцією і компанії з великими оборотами намагаються цим користуватися.
Якщо Вам цікавий даний фінансовий інструмент, то обов’язково пошукайте більше інформації, щоб не втратити всі свої кошти або не попастися на вудку шахраїв, яких досить багато в цій індустрії. Благо інформації, торгових стратегій і пояснювальних статей в інтернеті велика кількість.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас