IBM оголосила про створення 5-нанометрового чіпа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM оголосила про створення 5-нанометрового чіпа

Технології&Авто
577
Американська компанія IBM спільно з Global Foundries і корейською Samsung розробила найтонший на сьогоднішній день техпроцес виготовлення напівпровідникових чіпів, при якому роздільна здатність літографічного обладнання становить п’ять нанометрів.
Про це повідомляє Science Alert.
Видання відзначає, що таке рішення дозволило вдвічі скоротити розмір транзисторних затворів на сучасних чіпах, а саме – від 10 до 5 нанометрів.
При цьому більш тонкий техпроцес виробництва чіпів дозволяє щільніше розміщувати транзистори, а це, в свою чергу, дає можливість знизити енерговитрати і збільшити швидкість проходження сигналу.
Порівняно з 10-нанометровою технологією, 5-нанометрова може забезпечити збільшення продуктивності на 40% при такому самому енергоспоживанні або зниження енергоспоживання на 75% при тій самій продуктивності.
“Це великий розвиток. Якщо я можу зробити транзистор меншим, я отримую більше транзисторів на тій самій площі, що означає, що я отримую більше обчислювальної потужності”, – підкреслив один з розробників, генеральний директор компанії VLSI Research Ден Хатчесон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас