"Укрзалізниці" дозволять самій встановлювати ціни на квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниці" дозволять самій встановлювати ціни на квитки

Казна та Політика
345
Ціни на залізничні квитки на проїзд в купе і СВ може почати встановлювати сама “Укрзалізниця” (УЗ) без участі уряду.
Про це заявив перший заступник Міністра інфраструктури України і голова наглядової ради Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв’ю “РБК-Україна”.
“Ми розглядаємо ідею лібералізації цін на пасажирські квитки, а саме, дерегулювання квитків у класах купе і СВ. Ця ідея взята не зі стелі. У поїздах “Інтерсіті+” ціни на квитки в перший клас не регулюються Тарифним керівництвом, яке видає Міністерство інфраструктури, а встановлюються безпосередньо УЗ. Я не чув, що ціни на перший клас “Інтерсіті+” необґрунтовано високі або УЗ “жирує” і оббирає пасажирів”, – сказав Кравцов.
Він упевнений, що такий крок дозволив УЗ гнучко підходити до ціноутворення, наприклад, у пік попиту в п’ятницю ввечері піднімати ціни на квитки для того, щоб тих пасажирів, яким некритично відправитися в п’ятницю ввечері, пересадити на потяги в інші дні, приміром, у четвер.
Він зазначив, що лібералізація тарифів не торкнеться соціальних перевезень – тарифів на плацкартні вагони. Також передбачено, що “Укрзалізниця” повинна буде гарантувати наявність у поїзді певного відсотка соціальних плацкартних вагонів.
Нагадаємо, раніше в УЗ заявляли, що в цьому році підвищення цін на залізничні квитки не планується.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас