Стало відомо, як "агротрейдери" ухиляються від сплати податків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, як "агротрейдери" ухиляються від сплати податків в Україні

Аграрний ринок
1121
Більшість українських сільгоспвиробників після скасування пільги на ПДВ продають урожай за готівкові кошти за кордон і не повертають в Україну виручені за товар десятки мільйонів доларів США, щоб вони не оподатковувалися.
Про це пише видання “Таможня Схемы.нет”.
“Більшості учасників ринку, за винятком великих агрохолдингів, після скасування пільги на ПДВ стало вигідніше продавати свій врожай за готівкові кошти. Скуповування продукції здійснюють певні схемники, які шляхом фальсифікацій товарних документів і зовнішньоекономічного контракту відправляють зерно за кордон, а виручені грошові кошти в розмірі десятків мільйонів доларів США не повертають в Україну, щоб вони не оподатковувалися”, – йдеться в повідомленні.
Наголошується, що раніше податкове законодавство в Україні пропонувало більш сприятливі умови для розвитку сільгоспвиробників, тому більшість з них працювали в правовому полі. Так, фермери при закупівлі товарів і послуг залишали нарахований їм ПДВ у себе, але повинні були використовувати зазначену суму для підтримки діяльності та розвитку своїх виробничих потужностей.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас