У Німеччині зафіксоване найнижче безробіття за 26 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині зафіксоване найнижче безробіття за 26 років

Світ
302
У Німеччині знову помітно скоротилося число безробітних. У травні без роботи у ФРН значилися 2,498 млн працездатних жителів країни, це найнижчий показник за останні 26 років, повідомило в середу, 31 травня, Федеральне агентство з праці. У процентному співвідношенні рівень безробіття за останній місяць знизився на 0,2 процентного пункту, до 5,6%.
У порівнянні з квітнем кількість безробітних у країні скоротилася на 71 тис. осіб, а якщо порівнювати показники з аналогічним періодом попереднього року – на 166 тис. осіб.
“На тлі позитивних економічних умов ринок праці також демонструє позитивну динаміку”, – констатував голова Федерального агентства з праці Детлеф Шеле.
З урахуванням сезонних коливань кількість безробітних у травні становила 2,536 млн осіб – на 9 тис. менше, ніж у квітні. На заході ФРН число осіб, зареєстрованих на ринку праці, зменшилося на 5 тис. осіб, на сході країни – на 4 тис. осіб.
Згідно з останніми даними Федерального агентства з праці, без урахування сезонних коливань у квітні число працевлаштованих у країні піднялося до 43,98 млн, це на 652 тис. осіб більше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас