На Одещині за вимагання $15 000 хабара затримали керівників наукових установ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Одещині за вимагання $15 000 хабара затримали керівників наукових установ

Кримінал
455
В Одеській області затримано двоє керівників наукових установ Національної академії аграрних наук України, які вимагали хабар у розмірі 15 тис. доларів.
Як повідомили в Управлінні захисту економіки ГУ Нацполіції в області, 30 травня поліцейські затримали двох посадових осіб одночасно в момент одержання ними частини неправомірної вигоди. Оперативники управління затримали обох підозрюваних у службових кабінетах.
Наголошується, що 15 тис. доларів керівник наукового інституту та директор його структурного підрозділу вимагали за передачу в оренду приміщень інституту для їх реконструкції під готель та ведення підприємницької діяльності.
«Вчора за підписання договору оренди вони отримали частину хабара – 20 тис. грн, з яких 15 тис. – керівник інституту Національної академії аграрних наук України, 5 тис. грн – директор дослідного господарства цього наукового інституту», – розповіли в управлінні.
Як підкреслили в поліції, таким чином працівники Управління захисту економіки в Одеській області НП припинили діяльність злочинної схеми, яку організували директор наукового інституту і керівник дослідного господарства даної установи.
Посадові особи, зловживаючи службовим становищем, налагодили систему одержання неправомірної вигоди.
Зокрема, вони вимагали гроші за передачу в оренду складських приміщень, що перебувають на балансі інституту, для ведення різних видів діяльності.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. В даний час співробітники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції і слідчі обласного управління ГУНП в Одеській області проводять обшуки за процесуального керівництва прокуратури області. Крім того, встановлюються інші факти отримання зазначеними особами неправомірної вигоди за вирішення аналогічних питань, а також інші особи, які можуть бути причетні до даного правопорушення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас