У Швейцарії оштрафували чоловіка за «лайк» в Facebook на $4,1 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії оштрафували чоловіка за «лайк» в Facebook на $4,1 тис.

Світ
1060
Районний суд Цюріха виніс перший в історії Швейцарії обвинувальний вирок за «лайк» до коментарю в соціальній мережі Facebook.
Про це повідомило AFP.
Визнаний судом винним в наклепі 45-річний швейцарець засуджений до штрафу в розмірі 4 тисяч франків ($4,1 тис.).
Позивачем в резонансній справі виступив громадський активіст Ервін Кесслер, який очолює асоціацію проти розведення і забою тварин. У 1998 році він сам був засуджений цюріхськими судом до невеликого терміну ув’язнення за публічне порівняння пов’язаних з ритуальним забоєм тварин єврейських традицій і злочинів німецьких націонал-соціалістів.
У 2015 році ця давня історія отримала продовження. На одному з інтернет-форумів користувачі Facebook залишили ряд коментарів, що містять звинувачення Кесслера в расизмі, фашизмі та антисемітизмі. У відповідь борець за права тварин подав до суду на авторів коментарів. Суд підтримав позивача і виніс кілька обвинувальних вироків.
29 травня, у справі, що отримала широкий розголос, вперше був визнаний винним і користувач, який відзначив один з коментарів своїм «лайком». На думку суду, засуджений, ім’я якого поки не розголошується, таким чином допустив «оціночне судження, не підтверджене фактами». Довести в суді наявність у Кесслера антисемітських і расистських поглядів йому не вдалося.
За матеріалами:
AFP
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас