У Запоріжжі презентували трамвай власного складання (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі презентували трамвай власного складання (фото)

Фондовий ринок
2414
Комунальне підприємство “Запоріжелектротранс” презентувало перший трамвай власної збірки, більша частина комплектуючих до якого вироблена українськими підприємствами.
Презентація трамвая відбулася в понеділок на виробничих площах КП “Запоріжелектротранс”, де він був побудований в рамках міської програми “Запорізький трамвай”.
За словами конструкторів, більша частина комплектуючих трамваю, в тому числі і кузов, вироблені в Україні, в тому числі й Запоріжжі. Також використані комплектуючі з Чехії – високовольтні перетворювачі, система управління тяговими двигунами і перетворювачі напруги бортової мережі.
За словами керівника КП “Запоріжелектранс” Юрія Папача, собівартість запорізького трамваю становить менше ніж 6 млн грн, що в кілька разів дешевше за чеський аналог, який коштує від 18 до 24 млн грн.
За словами конструкторів, вагон є безшумним, з комфортним салоном, пристосованим для перевезення інвалідів-колясковиків, а також енергоефективним, зокрема, має систему рекуперації електроенергії.
Планується, що вагон почне працювати на лінії на початку липня поточного року після низки тестувань і дозволу спеціальної комісії.
У Запоріжжі презентували трамвай власного складання (фото)
У керівництві КП “Запоріжелетротранс” розповіли агентству, що розраховують протягом трьох років повністю оновити трамвайний парк Запоріжжя вагонами власного виробництва, зазначивши, що в даний час його зношеність становить 80%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас