Американська IT-компанія з білоруським корінням купила український стартап — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська IT-компанія з білоруським корінням купила український стартап

Фондовий ринок
868
Американська компанія Intellectsoft з білоруським корінням купила кремнієвий стартап Stanfy, заснований в Україні.
Про це в інтерв’ю білоруському виданню dev.by розповів співзасновник Intellectsoft Артем Козел, передає Ain.ua.
Умови угоди не розголошуються, проте за словами Артема, для Intellectsoft ця угода – частина “великої стратегії” на шляху до IPO-2020.
Нагадаємо, стартап Stanfy заснований в 2005 році в Києві і спеціалізується на розробці мобільних додатків. Сьогодні штаб-квартира компанії розташована в Сан-Франциско.
Intellectsoft була заснована в Мінську 10 років тому, також працює в сфері мобільної розробки. Сьогодні офіси компанії розташовуються в Силіконовій Долині, Лондоні, Осло і Києві. У компанії працює 250 осіб.
Як пояснив Козел білоруському виданню, сторони познайомилися три роки тому і “збіглися точки зору спільних цінностей”. Переговори тривали 4-5 місяців, після чого вирішили, що разом розвиватися простіше і швидше.
“Їх 20 осіб, зате вони дуже досвідчені. По суті, це сервісна компанія (не продуктова), схожа на нас, але у них є глибокі експертні напрацювання там, де у нас їх немає або замало – чат-боти, штучний інтелект, інтернет речей”, – розповів Козел.
“Це дорогі хлопці: у нас середній рейт 60 доларів на годину, у них – 100 доларів. Це фактично локальний рейт для Америки, хоча 90% розробки вони ведуть в Україні, в Кремнієвій долині у них в основному дизайнери і продакт-менеджери”, – додав він.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас