Яндекс прокоментував проведені спецслужбами України обшуки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яндекс прокоментував проведені спецслужбами України обшуки

Фондовий ринок
2237
Співробітники “Яндекса” не передавали персональну інформацію про українських користувачів російським спецслужбам, заявила компанія, коментуючи проведені в понеділок спецслужбами України обшуки.
“Два тижні тому проти нашої компанії в Україні були введені санкції і наші сервіси: пошук, карти, навігація і багато інших були заблоковані. Сьогодні в наших офісах в Києві та в Одесі пройшли обшуки СБУ. З того, що нам відомо, співробітників ТОВ “Яндекс.Україна” звинувачують в тому, що вони передавали персональну інформацію про українських користувачів російським спецслужбам”, – йдеться в заяві компанії.
Ні у співробітників “Яндекс.Україна”, ні у керівництва українського підрозділу не було доступу до персональних даних користувачів “Яндекса”, відзначили в компанії. “Захист персональних даних наших користувачів у всіх країнах, де ми надаємо послуги, є найвищим пріоритетом. Зокрема, для забезпечення цього, дані про користувачів знеособлені і анонімні. Існують суворі законні процедури, за якими правоохоронні органи можуть звернутися в компанію з вимогою розкрити ті або інші дані – але на це має бути відповідне рішення суду, і сама компанія повинна визнати його обгрунтованим. Ніякої передачі даних, в якій звинувачують “Яндекс”, не було”, – заявила компанія.
“Зараз ми консультуємося з юристами і будемо робити необхідні юридичні дії для захисту нашої команди – для нас зараз це найважливіший пріоритет”, – говориться в заяві “Яндекса”.

Довідка Finance.UA

  • СБУ в понеділок провела обшуки в офісах “Яндекс. Україна” в Києві та Одесі в рамках кримінального провадження щодо державної зради.
  • В СБУ стверджують, що менеджмент компанії незаконно збирав, накопичував і передавав в РФ персональні дані українських громадян, зокрема особисті дані, рід занять, спосіб життя, житла, проживання, роботи, дозвілля, джерела і розміри доходів, номери телефонів, електронних адрес і акаунтів в соціальних мережах
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас