В НБУ пропонують хеджувати валютні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ пропонують хеджувати валютні ризики

Казна та Політика
796
Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин пропонує створити умови і можливості для хеджування валютних ризиків у країні.
Данилишин повідомив, що 30 травня відбудеться засідання Ради Національного банку, де буде обговорено питання «Про діяльність правління НБУ про проведення політики курсоутворення і валютного регулювання».
За його словами, подальші заходи щодо лібералізації валютного регулювання повинні здійснюватися з попередженням істотного порушення рівноваги валютного ринку України та з урахуванням поточних ризиків. Наявність валютних ризиків актуалізують необхідність створення умов і можливостей для хеджування валютних ризиків в країні, зокрема шляхом забезпечення подальшого розвитку ринку похідних валютних інструментів і поширення практики застосування стандартизованих інструментів хеджування валютних ризиків – ф’ючерсів.
Крім того, посилити боротьбу з непродуктивним відтоком капіталу за рахунок залучення податкових важелів впливу і відповідних заходів щодо детінізації економіки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас