Місія МВФ завершила роботу в Україні: повідомили, яких реформ чекають від нашої країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ завершила роботу в Україні: повідомили, яких реформ чекають від нашої країни

Казна та Політика
1020
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила роботу в Україні і чекає підтримки Верховною Радою пенсійної та земельної реформ.
Про це йдеться в заяві місії, передають Українськi Новини.
Місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом відвідала Київ у період з 16 по 26 травня для обговорення 4-го перегляду програми розширеного фінансування (EFF).
“Економіка України продовжує своє відновлення, з очікуваним зростанням на рівні більше 2%. Реалізація податково-бюджетної і грошово-кредитної політики дозволяє забезпечити дотримання цілей, визначених для 2017 року. Валові міжнародні резерви продовжують рости, досягнувши рівня в 17,6 млрд доларів, а очікувана інфляція може скласти менше 10% на кінець року”, – повідомляє місія МВФ.
У заяві наголошується, що проведення структурних реформ залишається ключовим фактором забезпечення потужного і сталого економічного зростання, так потрібного для України на середньострокову перспективу.
“З огляду на це місія провела плідні дискусії з представниками влади щодо реформ, необхідних для поліпшення продуктивності, залучення інвестицій і зміцнення державних фінансів. Як і передбачено програмою, ці дискусії фокусувалися на пенсійній та земельній реформах, а також на заходах, необхідних для пожвавлення приватизаційного процесу і забезпечення конкретних результатів в антикорупційних зусиллях”, – заявляє місія МВФ.
В ході дискусій було досягнуто прогресу в загальному розумінні визначальних компонентів даних заходів, однак для відображення цих компонентів в конкретних законопроектах необхідно продовжити технічну роботу.
“Забезпечення парламентської підтримки цих законопроектів буде необхідним кроком на шляху завершення 4-го перегляду. Фахівці МВФ спільно з іншими міжнародними партнерами будуть тісно співпрацювати з представниками влади всі наступні тижні, щоб підтримати реалізацію реформ”, – резюмували в МВФ.

Довідка Finance.UA:

  • До цього місія МВФ працювала в нашій країні з 3 по 17 листопада 2016.
  • У квітні 2017 року МВФ виділив Україні транш на 1 млрд доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас