Подружжя Цукерберг купило пошуковик "Meta", щоб зробити його безкоштовним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подружжя Цукерберг купило пошуковик "Meta", щоб зробити його безкоштовним

Фондовий ринок
1654
Філантропічний фонд Марка Цукерберга і Прісцилли Чан викупив пошукову систему Meta, яка допоможе вченим шукати, читати і зв’язувати дані з 26 млн наукових робіт.
Про це повідомляє TechCrunch.
Покупка дозволить зробити пошуковик на основі штучного інтелекту безкоштовним для всіх через кілька місяців, які підуть на покращення продукту.
Як відомо, Канадський стартап був заснований в 2010 році і отримав $7,5 млн інвестицій. Раніше проект пробував продавати доступ до інструментів Meta за передплатою або брати плату за спеціальне рішення. Після купівлі фондом Цукерберга-Чан всі його функції будуть повністю безкоштовними.
Система допомагає фінансовим організаціям співпрацювати з дослідниками та визначати сфери з високим потенціалом для інвестицій. Він також надає безкоштовний доступ до повних текстів 18 тис. журналів і літературних джерел.
Meta індексує цілі репозиторії наукових досліджень на кшталт PubMed і сканує веб-сайти, ідентифікуючи і створюючи профілі авторів, аналізуючи, хто і на що посилається. По суті, це адаптація алгоритму Google PageRank для наукового контенту, яка дозволяє легко знаходити потрібні дослідження і пріоритезувати їх. Вона також дозволяє вченим підписуватися на оновлення по конкретній темі, повідомляючи про вихід нових досліджень.
Нагадаємо, філантропічний фонд сімейства Цукерберг був створений після народження дочки Макс. Тоді батьки Марк і Прісцила вирішили створити організацію, яка буде поступово інвестувати в ініціативи, які дозволять зробити світ кращим.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас