У Великобританії 3,5 млн молодих сімей не можуть собі дозволити непередбачені витрати в £250 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії 3,5 млн молодих сімей не можуть собі дозволити непередбачені витрати в £250

Світ
517
Кожна друга сім’я в Великобританії у віці 35 років або молодше не в змозі оплатити несподівано виставлений рахунок або витрати на суму всього £250, не вдаючись до кредитів або фінансової допомоги старших членів сім’ї.
Про це свідчать результати дослідження Experian.
Звіт Experian, заснований на даних за останні 5 років, демонструє зростаючий фінансовий розрив між поколіннями. У звіті розглядається група людей, сформована на підставі 4-х ознак: 1) вони молоді; 2) заробляють відносно непогані гроші; 3) мешкають, як правило, в орендованому, а не у власному житлі і 4) практично не мають заощаджень (YERNS).
Представники категорії YERNS, що становлять одну третину всіх сімей Великобританії (29,3%) – 7,3 млн – частіше від інших використовують кредитні картки, беруть споживчі кредити без забезпечення і спізнюються з оплатою рахунків. 4 з кожних 5 сімей (79%) категорії YERNS мають непогашені кредити, а у близько 2 млн представників цієї групи немає взагалі ніяких заощаджень.
Група YERNS із середнім віком 35 років протиставляється більш старшому поколінню MORS (зрілі, володіють власним житлом, не люблять ризик, мають заощадження). Це обережне, більш задоволене життям покоління, середній вік якого становить 69 років, набагато частіше має значні заощадження: майже половина членів цієї групи (46%) зберігає на своїх банківських рахунках £20 000 або більше.
Крім того, представники категорії MORS набагато рідше беруть кредити: дві третини з них (64,5%) не мають ніяких боргових зобов’язань. При цьому більше третини молоді YERNS (35,2%) користуються кредитними картками, а майже кожному десятому (6,2%) доводилося брати борг у друзів або родичів. Кошти запозичувалися на такі цілі, як оренда житла, оплата автомобіля, туристичні поїздки.
Якщо дивитися на середній дохід сімей, у категорії YERNS він вищий, ніж в групі MORS (£37 081 на рік проти £29 051, відповідно). Однак молодим сім’ям важко відкладати гроші через невідповідність між доходами і витратами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас