Експерт пояснив, чому в Україні злетів курс євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, чому в Україні злетів курс євро

Валюта
7909
Головною причиною стрімкого зростання курсу євро, яке спостерігалося в Україні більше тижня, є ситуація на світових ринках.
Про це в коментарі “Сегодня” розповів старший аналітик ГК ForexClub Андрій Шевчишин.
Зокрема, європейська валюта зміцнилася проти долара США – з моменту першого туру виборів у Франції, євро виріс проти долара на 4,5%.
“Успішний результат президентських виборів у Франції значно знизив градус напруженості щодо стійкості ЄС. Також можна відзначити і відносно позитивну статистику регіону. Так, в першому кварталі 2017 року ВВП єврозони прискорилося до максимуму з першого кварталу 2016 року. У свою чергу, американський долар перебуває під тиском змішаної макроекономічної статистики в США, невизначеністю щодо реалізації планів Дональда Трампа і агресивністю ФРС щодо підвищення ставки”, – зазначає Шевчишин.
Оскільки на українському валютному ринку базовою валютою для розрахунків і оцінок виступає долар, курс інших валют встановлюється через крос-курс, пояснив аналітик.
“З моменту першого туру виборів у Франції, гривня зміцнилася проти долара на 1,6%. Вартість євро проти гривні при цьому зросла на 3,1%, що майже відповідає динаміці крос-курсу (4,5% -1,6% = 2,9%). Відмінність динаміки в 0,2% можна пояснити зростаючим внутрішнім інтересом до євро як інструменту розрахунків між компаніями, валютою для подорожі в Європу після отримання безвізового режиму”, – говорить Шевчишин.
Більш істотних факторів впливу на динаміку євро на внутрішньому ринку на сьогоднішній момент немає, підкреслює аналітик.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас