Ізраїльський суд визнав емодзі формою вираження намірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїльський суд визнав емодзі формою вираження намірів

Світ
676
Мировий суд ізраїльського міста Герцлія зобов’язав двох відповідачів у справі виплатити позивачеві компенсацію в розмірі $2200 за використання в листуванні emoji, які «виражають великий оптимізм».
Позивач, Янів Дахау, розмістив на ізраїльському сайті оголошень Yad2 повідомлення про здачу в оренду свого будинку. Через деякий час одна з відповідачів, Ярден Розен, написала йому наступне повідомлення: «Доброго ранку [усміхнений смайлик] Зацікавлена в будинку [танцюючі дівчата, рука з вказівним і середнім пальцем, бурундук, комета і пляшка шампанського] Залишилося тільки обговорити деталі… Коли вам буде зручно?»
Після цього Дахау видалив повідомлення з сайту і почав вести переговори з Розен і її партнером Ніром Хаїмом Сахаровим, який виступає другим відповідачем у справі. Однак ще через кілька повідомлень, які також містили в собі смайлики, пара зникла, наче її ніколи не існувало». Дахау знайшов нового наймача житла і подав в суд на Розен і Сахарова з вимогою виплатити йому компенсацію в розмірі $4020.
Розен і Сахаров пізніше пояснили, що їм не сподобався стан будинку, і вони знайшли для себе інший. Суддя Амір Вайзебблут, який розглядав справу, присудив виплатити їм Дахану часткову компенсацію у розмірі $2200 і присвятив значну частину вироку розбору значення emoji, які використовувала Розен.
«Текстове повідомлення, відправлене другим відповідачем 5 червня 2016 року, супроводжувалося безліччю символів, як це вже згадувалося раніше. До них відносяться «смайлик», пляшка шампанського, танцюючі фігури та ін.. Ці символи передають великий оптимізм. Хоча повідомлення не було підставою для зобов’язуючого цивільно-правового договору, воно природним чином додало впевненості позивачу в тому, що відповідачі збираються зняти його житло», — говориться у вироку.
У міру розвитку технологій судді стикаються з безліччю незвичних ситуацій, в яких їм доводиться визначати значимість для закону деяких нових явищ. Наприклад, у березні цього року суд присяжних в Далласі визнав смертельною зброєю гіфку, яку обвинувачений у справі відправив журналісту, який страждав на епілепсію, чим спричинив у нього напад хвороби.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас