ЄС щорічно втрачає до 100 млрд євро через неефективне використання коштів на оборону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС щорічно втрачає до 100 млрд євро через неефективне використання коштів на оборону

Світ
187
Сумарні втрати країн-членів Європейського союзу через неефективне інвестування коштів у сферу оборони і безпеки оцінюються в межах від 25 до 100 мільярдів мільярдів щорічно.
Про це повідомив у середу віце-голова Єврокомісії щодо зайнятості, економічного зростання, інвестицій і конкурентоспроможності Юркі Катайнен, передає прес-служба ЄК
“Втрати від недостатньої (інвестиційної, – ред.) взаємодії країн-членів у сфері оборони і безпеки оцінюються в межах від 25 до 100 мільярдів щорічно”, – повідомив віце-голова журналістам у Брюсселі за підсумками засідання Єврокомісії, що розглянула перспективи співробітництва країн ЄС у сфері оборони.
Катайнен зазначив, що країни ЄС вкладають кошти в “приблизно одні і ті самі інструменти у сфері безпеки і оборони, і тому необхідно структурування цих витрат з метою забезпечення більшого ступеня інвестиційної ефективності.
При цьому верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні підкреслила, що сумарні оборонні витрати ЄС в даний час складають половину коштів, які витрачають на це США, а потенціал оборонних можливостей не перевищує 15% від американського.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас