Daimler вкладе в фабрику акумуляторів в Німеччині €500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler вкладе в фабрику акумуляторів в Німеччині €500 млн

Фондовий ринок
323
У німецькому місті Каменц, в Саксонії, компанія Daimler будує фабрику літій-іонних акумуляторів вартістю €500 мільйонів. Ще стільки ж автогігант витратить на розширення виробництва батарей по всьому світу.
Daimler не повідомляє жодних прогнозів щодо потенційної продуктивності майбутньої фабрики, але стверджує, що інвестиції в розмірі €500 мільйонів в 4 рази збільшать продуктивність вже існуючого на цьому місці заводу, що належить Accumotive, дочірньому підприємству компанії. Оновлене підприємство почне роботу в середині 2018.
Напередодні фабрику в Каменці відвідала федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель. «Нам потрібні довгострокові перспективи та компанії, що інвестують у майбутнє. Важливо, щоб електротранспорт був готовий до виходу на ринок якомога швидше», — сказала вона.
Минулого тижня підрозділ Daimler, Mercedes-Benz Energy, оголосив про партнерство з Vivint Solar у продажу сонячних панелей і стаціонарних акумуляторів для зберігання енергії. Крім того, компанія експериментує з повторним використанням відпрацьованих автомобільних акумуляторів в електромережах.
Згідно з даними Bloomberg New Energy Finance, фабрика Daimler в Каменці стане найбільшою в Європі з виробництва акумуляторів. Крім того, літій-іонні акумулятори планують виробляти в Швеції, Угорщини і Польщі. Вартість батарей повинна, за оцінками, впасти на 41%, з $271 за кВт*год до $156 за кВт*год, пише Ars Technica.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас