В Європу хочуть потрапити майже сім мільйонів біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європу хочуть потрапити майже сім мільйонів біженців

Світ
454
Кількість біженців, які прагнуть до Європи з країн Азії та Африки, продовжує зростати.
У Туреччині, Йорданії та країнах Північної Африки до кінця квітня накопичилося 6,6 мільйона осіб, які очікують можливості потрапити в Європу. Це на 12% більше, ніж в кінці 2016 року, коли кількість потенційних мігрантів становила 5,95 мільйона осіб.
За відомостями газети, балканським маршрутом в ЄС намагаються пройти 79 000 осіб (у січні 78 000). При цьому 62 500 біженців застрягли в Греції. Метою мігрантів, які обрали середземноморський маршрут, є, перш за все, Італія. З початку року туди прибули 37300 біженців. За інформацією Bild, 55% з них – громадяни Нігерії, Бангладеш, Гвінеї, Кот-д’Івуару і Гамбії.
Як зазначає видання, вирішення проблеми нелегальної міграції стане одним з пунктів передвиборної програми партії Ангели Меркель – ХДС. У проекті цього документа говориться, що з країнами Північної Африки необхідно укласти угоду, подібну до укладеної Євросоюзом з Туреччиною. Згідно з нею, нелегальні мігранти відправляються назад і розміщуються в спеціальних центрах. Замість нелегалів ЄС дозволяє в’їзд біженцям, які подали відповідну заяву та обґрунтували її. Мігранти, врятовані на морі, також повинні відправлятися в ту країну, звідки вони відплили.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас