Загроза дефолту: МВФ не надав грекам ще один транш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загроза дефолту: МВФ не надав грекам ще один транш

Кредит&Депозит
654
Міністри фінансів країн єврозони, Міжнародний валютний фонд (МВФ) і уряд Греції не змогли виробити остаточну домовленість про полегшення боргового тягаря Греції і вирішили відкласти рішення до наступного засідання, яке відбудеться в середині червня.
“На даний момент ми не досягли спільної угоди”, – заявив голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум на прес-конференції за підсумками її засідання.
Єврокомісар з економіки та фінансів П’єр Московічі також сказав, що угоду щодо кредиту Греції в рамках програми фінансової допомоги може бути досягнуто на наступному засіданні Єврогрупи в Люксембурзі 15 червня.
Якщо Греція не отримає додаткові кошти найближчим часом, країна зіткнеться з ризиком дефолту в липні, коли Афіни чекають великі виплати за боргом.
На початку травня Греція і міжнародні кредитори досягли попередньої домовленості про виділення Афінам чергового траншу в розмірі €7 млрд в рамках програми фінансової допомоги. Угода, яку належить затвердити міністрам фінансів єврозони і парламенту Греції, передбачає нове скорочення пенсій, підвищення податків, відкриття енергоринку та зміну трудового законодавства.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас