Банкіри хочуть збільшити обороти в злотих, драмах і ларі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри хочуть збільшити обороти в злотих, драмах і ларі

Кредит&Депозит
407
Розрахунки в нацвалюті країн-партнерів спростять взаємовідносини з банками-кореспондентами.
«Нам варто розвивати кореспондентські відносини з банками Вірменії, Грузії, Казахстану та інших країн. Це однозначно зміцнить економіку регіону, що позначиться на всіх нас», – сказав голова правління Індустріалбанку Михайло Букрєєв.
«Потрібно розвивати платежі в гривні і локальних валютах. Нерозумно з сусідами вибудовувати платіжні відносини в доларах. У нас вже є досвід розрахунків з Білоруссю у гривні – чудово працює клірингова система. З Польщею проводимо розрахунки в злотих. Потрібно розвивати цей досвід далі», – запропонував директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.
Втім, перехід на розрахунки в нацвалюті буде нешвидким. «Долар США є світовою кліринговою валютою. Відмовитися від розрахунків у доларах США з неамериканскими постачальниками товарів в Україні, переукласти ці імпортні контракти в національних валютах країн-виробників, напевно, з часом і можливо, проте це стосується не всіх видів товарів. Наприклад, розрахунки за товари, що торгуються на світових товарних біржах, неможливо перевести в інші валюти», – пояснює голова правління Банку Авангард Світлана Корчинська.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас