ЄС завершить антимонопольні справи проти Google найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС завершить антимонопольні справи проти Google найближчим часом

Фондовий ринок
132
Антимонопольні регулятори ЄС в “найближчі кілька місяців” визначать, чи зловживає Google своїм домінуючим становищем на ринку інтернет-пошуку.
Про це заявив провідний економіст Єврокомісії з питань конкуренції Томмазо Валлетті.
Найпопулярніший у світі інтернет-пошуковик знаходиться в центрі уваги Єврокомісії з 2010 року за просування власних торговельних послуг в інтернеті за рахунок послуг конкурентів.
Торік компанію звинуватили у використанні домінуючої мобільної операційної системи Android для витіснення конкурентів. Після цього пролунали звинувачення у блокуванні конкурентів в онлайн-рекламі.
Це стосується платформи “Adsense для пошуку”, в якій Google виступає як посередник для веб-сайтів, таких як онлайн-рітейлери, оператори зв’язку та газети. Ці пошуки дають результати, які включають пошук оголошень.
“У найближчі кілька місяців ми вийдемо на рішення у справах проти Google, Google Adsense і, що для мене найцікавіше, Android”, – сказав Валлетті.
Комісія вже попередила Google про те, що компанію оштрафують, якщо визнають винною в порушенні антимонопольного законодавства ЄС. Санкції можуть досягати 10% від річного світового обороту для кожної справи.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас