У США суд скасував обов'язкову реєстрацію дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США суд скасував обов'язкову реєстрацію дронів

Технології&Авто
212
Американський апеляційний суд округу Колумбія визнав незаконним правило, за яким повинні реєструватися будь-які літаки вагою до 25 кг. Це правило прирівнювало дрони до літальних апаратів, а реєстрація коштувала $5 за кожен дрон. Апеляційний же суд визнав безпілотники авіамоделями, а для них не потрібно ніякої реєстрації.
У грудні 2015 року Федеральне управління цивільної авіації США видало розпорядження, згідно з яким кожен власник апарата повинен був надати відомству свою персональну інформацію та заплатити $5. Тільки після цього можна було піднімати квадрокоптер в повітря. Тим, хто збирався порушити припис, FAA підготувало штрафи до $27 500 і навіть тюремні терміни.
Американським любителям безпілотників таке правило припало не до смаку. Вони сприйняли його просто як бажання заробити грошей на хобі, що завойовує популярність: правило було прийнято поспіхом, не було якісних інструментів контролю зареєстрованих безпілотників. FAA пропонувала наносити номери на дрони звичайним маркером, що було позбавлено будь-якого сенсу. У підсумку адвокат і любитель безпілотної техніки Джон Тейлор подав позов проти FAA і виграв справу.
У суді адвокат послався на норму закону, яка забороняє FAA встановлювати заборони, що стосуються радіокерованих моделей. В ході суду Тейлор довів, що безпілотники по своїй суті теж є такими моделями. Вони використовуються для хобі, і якщо моделі літаків виведені з-під реєстрації, то невеликі аматорські дрони точно не повинні обкладатися жодними митами і регулюватися окремими правилами. Суд прийняв таку логіку, тепер дрони прирівняні до аматорських авиамоделей, а їх власники не повинні ані платити, ані реєструвати їх.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас