Націоналізація Приватбанку: Суркіси втратили 250 мільйонів доларів і 500 тисяч євро - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Націоналізація Приватбанку: Суркіси втратили 250 мільйонів доларів і 500 тисяч євро - ЗМІ

Фондовий ринок
2404
В результаті націоналізації Приватбанку сім’я Суркісів втратила понад 248,6 млн доларів і 574 тисяч євро в кіпрській філії банку, як юридичні особи, а також більш ніж 1,04 млрд гривень в Україні – як фізичні особи.
Про це, посилаючись на джерела, пише у своїй статті Юлія Самаєва.
Автор зазначає, що рішення суду за позовом проти Суркісів НБУ, прийняте на користь позивачів, зобов’яже державу виплачувати ці кошти.
“Суть всіх спорів зводиться до одного — неправомірності рішення №105 комісії НБУ з питань визначення пов’язаних з Приватбанком осіб і зупинки ФГВФО операцій за поточними, депозитними, кореспондентськими або іншими рахунками в Приватбанку”, – вказує Самаєва.
За її словами, для більш-менш обізнаних спостерігачів зв’язок власників “Динамо” з екс-власником Приватбанку очевидний.
“Навіть у справі “6 офшорів”, вже програній ПриватБанком у судах двох інстанцій, проглядається зв’язок між бізнесменами”, – пише автор.
“Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP — це ті самі шість компанії, які теж подали позови проти НБУ, ФГВФО та Приватбанку. Як пам’ятаємо, вони також мають претензії до 105-го рішення НБУ і вважають, що до пов’язаних з колишніми власниками банку осіб не належать”, – йдеться в статті.
Самаєва зазначає, що всі згадані компанії засновані в один день, зареєстровані за однією адресою в Британії і вказують одну поштову адресу.
“Різниця між ними лише в тому, що станом на 20 лютого 2017 р. три перші компанії належали Ользі Романовій — дружині Ігоря Суркіса, а решта — Поліні Ковалик, першій дружині його брата Григорія Суркіса”, – вказує вона.
За словами автора, тінь, кинута судовими рішеннями не на користь НБУ на методику визначення пов’язаних осіб та складність доведення прямої вигоди екс-власників “Приватбанку” від їхніх операцій матиме вагомі наслідки.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня Кабінет міністрів і Рада нацбезпеки і оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас