Французи хочуть допомогти звузити українські залізничні колії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи хочуть допомогти звузити українські залізничні колії

Світ
7257
Франція розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги Україні, а також сприятиме залученню коштів Європейського Союзу для реалізації проекту зі зміни ширини залізничної колії в Україні, — повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України за підсумками Шостого засідання українсько-французької Робочої групи з питань транспорту.
«Французька сторона розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги та сприятиме залученню коштів Європейського Союзу для отримання технічної допомоги в реалізації проекту з системи зміни ширини колії в Україні», — йдеться в повідомленні.
Українська сторона поінформувала французьких колег про проведення активної роботи щодо розвитку комбінованих/мультимодальних перевезень у напрямку Європа – Азія з використанням транспортної інфраструктури України, зокрема в рамках чинних транспортних коридорів, визначених мережею TEN-T.
А для залучення вантажопотоку сторони погодилися вживати всіх необхідних заходів шляхом створення конкурентоспроможних умов виконання перевезень в даному напрямку, скорочення термінів доставки, створення цифрових інформаційних ресурсів, проведення інформаційної роботи з вантажовласниками та вантажовідправниками.
Як відомо, найпоширенішою в світі шириною колії є 1435 мм (4 англійські фути і 8,5 дюймів – Ред.). Таку дорогу використовують у Північній Америці, Китаї та Європі (за винятком країн СНД, Балтії, Фінляндії, Ірландії, Іспанії та Португалії).
Водночас в Україні зараз експлуатуються колії шириною 1520 мм. Це сталося почасти через те, що з середини XIX століття стандартом на залізниці Російської імперії (а потім – СРСР – Ред.), Фінляндії і Монголії були 1524 мм. При цьому з травня 1970 р. до початку 1990-х років залізниці СРСР були переведені на ширину 1520 мм.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас