Влада Китаю закриє єдину в країні підводну вугільну шахту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю закриє єдину в країні підводну вугільну шахту

Світ
600
Влада Китаю в жовтні закриє єдину підводну вугільну шахту в країні в рамках скорочення надлишкових потужностей: майже 1,6 тисячі гірників залишаться без роботи.
Вугільна шахта “Бейцзао”, яка функціонувала понад 30 років, розташована в східній провінції Шаньдун і знаходиться в п’яти кілометрах від берега міста Лункоу. Стовбур шахти знаходиться на глибині 350 метрів під водою. Загальна площа шахти становить 18 квадратних кілометрів. Підтверджені запаси вугілля в 1,29 мільярда тонн.
Як повідомляє агентство, керуючий Чі Гунцзянь підтвердив припинення роботи шахти, додавши, що це рішення було прийнято в рамках скорочення надлишкових потужностей. За його словами, видобуток вугілля в підводній шахті обходиться втричі дорожче в порівнянні зі звичайними. За словами Лі Гунцзяна, підводна шахта відкрилася, коли Китай гостро потребував енергоресурсів. Щоб досягти шахти, гірникам доводилося спускатися на ліфті на глибину 180 метрів, а після 20 хвилин на вагонетці.
Через закриття шахти без роботи залишаться 1580 осіб. Повідомляється, що компанія-оператор шахти вже запропонувала інші позиції.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас