Найбільший страховик Китаю лякає "масовими дефолтами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший страховик Китаю лякає "масовими дефолтами"

Світ
978
Місяць тому Китай впритул підійшов до події, яка лякає Пекін найбільше – порушення платіжного балансу “тіньового банкінгу Китаю.
У середині квітня 150 клієнтів Mingsheng Bank, найбільшого приватного банку країни, були розлючені, дізнавшись, що 3 трлн юанів, вкладених в продукти управління добробутом (WMP), основу тіньової банківської системи Китаю, випарувалися через шахрайство співробітників і нецільової розтрати коштів.
Зараз найбільшу стурбованість викликає масове вилучення вкладів обсягом у $10 трлн із “тіньової” банківської системи Китаю. І незважаючи на численні заяви та попередження про те, що вся “тіньова” банківська система Китаю, де домінують WMP і інші “інвестиційні продукти”, не що інше, як гігантська схема Понці, в якій виплати – в разі порушення платіжного балансу банку – неможливі, а дефолти по WMP, пропоновані великими банками, рідкісні, як і порушення балансу “тіньового банкінгу.
Тим не менш у заяві, зробленій найбільшим страховиком Китаю – Foresea Life, є попередження про “масові дефолти і соціальні заворушення”, якщо регулятор Китаю не скасує недавньої заборони на випуск нових продуктів.
Foresea Life Insurance, який є великим інвестором в WMP, попередив, що компанія чекає “вилучення” 60 млрд юанів, або $8,7 млрд, в цьому році і, можливо, не зможе провести виплати, якщо не зможе продавати нові продукти.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас