Україна і Македонія планують переглянути положення Угоди про вільну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Македонія планують переглянути положення Угоди про вільну торгівлю

Казна та Політика
179
Україна і Македонія планують в 2017 році оновити положення Угоди про вільну торгівлю з застосуванням правил походження товарів, передбачених конвенцією Пан-Євро-Мед, повідомило Мінекономрозвитку України за підсумками українсько-македонських переговорів, що відбулися в Києві 18 травня.
“Це дозволить в подальшому застосовувати трикутник кумуляції (Україна-Македонія-ЄС) із застосуванням відповідних преференцій. Македонія підтримала таку ініціативу”, – зазначає МЕРТ в прес-релізі.
Згідно з ним, переговори провели заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська з міністром з іноземних інвестицій Македонії Біллом Павлескі.
Мінекономрозвитку нагадує, що 16 травня 2017 року ЄС запросив Україну приєднатися до Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Конвенція Пан-Євро-Мед), і завершення цього процесу очікується до кінця поточного року.
Згідно з даними Держстату, Україна в 2016 році збільшила експорт до Македонії вдвічі – до $25,91 млн, тоді як імпорт з Македонії скоротився на 3,7% – до $11,71 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас