Гігантські телескопи зможуть будувати у відкритому космосі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гігантські телескопи зможуть будувати у відкритому космосі (відео)

Технології&Авто
485
Американська компанія Made In Space, яка управляє комерційним 3D-принтером на Міжнародній космічній станції (МКС), розробила нову технологію – апарат Archinaut. Він буде збирати великі об’єкти у відкритому космосі.
Про це повідомляє Популярна механіка.
“Відмінність нового апарату полягає в тому, що він зможе збирати великі об’єкти, які не можна відправити в космос в складеному або розкладеному стані”, – говорить генеральний директор компанії Ендрю Раш.
Archinaut об’єднує 3D-принтер і гнучкий космічний маніпулятор в єдиний пристрій, здатний друкувати різні деталі і з’єднувати їх прямо у відкритому космосі.
Наприклад, апарат зможе будувати гігантські космічні телескопи: зараз їх необхідно доставляти в складеному стані всередині головного обтічника, що істотно обмежує їх максимальний розмір.
Також Archinaut зможе відремонтувати або модернізувати штучні супутники, які вже знаходяться на завданні” в космосі.
Компанія Made In Space розробляла апарат близько 6 місяців. Фінансувати проект у листопаді минулого року вирішило керівництво NASA.
Після того, як робота над апаратом буде повністю завершена, інженери планують провести демонстраційний запуск на орбіту Землі. Очікується, що Archinaut полетить у космос в 2018 році.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас