IBM розробила найпотужніший квантовий процесор на 17 кубітів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM розробила найпотужніший квантовий процесор на 17 кубітів

Технології&Авто
1197
IBM оголосила про створення найпотужнішого квантового процесора на сьогоднішній день. 17-кубітний прототип служитиме основою для перших комерційних систем в рамках програми IBM Q.
У нового процесора більше кубітів, ніж у аналогів. Крім того, за словами представників IBM, при його створенні використовувалися нові матеріали і архітектура, в результаті чого система стала в два рази потужнішою выд тієї, яка в даний час доступна для публічного використання через IBM Cloud.
Система, яка доступна через IBM Cloud, вже допомогла студентам, вченим і ентузіастам провести понад 300 тисяч експериментів. Компанія оновила і її – 5-кубітний процесор був замінений на 16-кубітний. Нагадаємо, IBM відкрила свій 5-кубітний квантовий процесор для всіх бажаючих минулої весни.
У компанії планують в майбутньому збільшити потужність своїх процесорів до 50 і більше кубітів. Це наблизить нас до часу, коли звичайні комп’ютери будуть відправлені на смітник – тому що квантові комп’ютери зможуть розв’язувати задачі, які на даний момент розв’язати не можна.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас