В ЄС оновили "чорний список" авіаперевізників: кому заборонили літати до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС оновили "чорний список" авіаперевізників: кому заборонили літати до Європи

Фондовий ринок
944
Єврокомісія опублікувала новий список перевізників, яким заборонені польоти до Європи. У цьому році в ньому опинилася 181 авіакомпанія з 16 країн світу.
Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.
Відзначається, що з оновленого списку виключені всі перевізники Беніну та Мозамбіку.
При цьому до переліку увійшли майже всі авіакомпанії Афганістану, Анголи, Демократичної Республіки Конго і Республіки Конго, Джібуті, Екваторіальній Гвінеї, Еритреї, Габону, Індонезії, Киргизії, Ліберії, Лівії, Непалу, Сан-Томе і Прінсіпі, Сьєрра-Леоне і Судану. Перевізники включені до реєстру з причин відсутності контролю безпеки польотів.
Виключення зробили лише для деяких компаній, яким дозволили здійснювати польоти тільки на судах певних типів. Наприклад, рейси в ЄС дозволили Air Koryo (КНДР), Iran Air і Afrijet (Габон).
Крім того, заборона на польоти торкнулася Iran Aseman Airlines, Iraqi Airways, Med-View Airlines (Нігерія) та авіаційної компанії УРГА (Україна), Blue Wing Airlines (Сурінам), Mustique Airways (Сент-Вінсент і Гренадіни) і Air Zimbabwe.
За словами комісара з питань безпеки Віолети Булц, список закликає країни і авіакомпанії задуматися про стандарти. Булц зазначила, що виключення Беніну та Мозамбіку з реєстру говорить про те, що підвищити рівень безпеки цілком можливо.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас