Приватбанк програв суд про блокування офшорів Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк програв суд про блокування офшорів Коломойського

Кредит&Депозит
966
20 квітня Апеляційний суд м. Києва відмовився задовольнити апеляційну скаргу Приватбанку та лишив без змін ухвалу Печерського райсуду Києва від 09 лютого. Було задоволено клопотання компаній Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP та в рамках забезпечення позову до Приватбанку, зобов’язано цей держбанк і його кіпрську філію належно виконувати депозитні договори, укладені з позивачами – в тому числі, але не виключно в частині виконання зобов`язань щодо нарахування та виплати відсотків за депозитними рахунками цих осіб, а також користування/розпорядження/повернення/виплати грошових коштів, розміщених на кореспондентських, депозитних, поточних, карткових чи будь-яких інших рахунках цих осіб у Приватбанку та його кіпрській філії до вирішення по суті спору.
«Матеріали справи не містять доказів на підтвердження правових підстав, передбачених ст.1074 ЦК України,ч.1,2 ст.59 Закону України «Про банки та банківську діяльність» для обмеження права позивачів розпоряджатися грошовими коштами, що перебувають на їх рахунках. А відтак зупинення обслуговування рахунків позивачів в односторонньому порядку, про що ними подано належні докази, долучені до справи, дають позивачам підстави для припущення, щодо неможливості виконання судового рішення у разі задоволення їх позову.
З матеріалів справи убачається, що сам позов та заява про його забезпечення направлені на захист матеріальних інтересів позивачів, їх права власності. Позивачі стверджують, що не розривали депозитних договорів з ПАТ КБ «Приватбанк» та не вчиняли дій, спрямованих на відмову від депозитів.
Доводи, викладені в апеляційній скарзі ПАТ КБ «Приватбанк», не дають підстав для висновку про порушення судом першої інстанції норм процесуального права, які є підставою для скасування ухвали», – йдеться в ухвалі Апеляційного суду м. Києва від 20 квітня.

Довідка Finance.UA:

  • Минулий рік Приватбанк закінчив зі збитком 164,5 млрд гривень.
  • Приватбанк був націоналізований 18 грудня 2016 року. Міністерство фінансів стало власником 100% акцій банку.
  • За перший квартал 2017-го прибуток банку склав 1,1 млрд гривень.
  • Станом на 1 квітня 2017 банк займав 1-е місце за розміром активів – 237,3 млрд гривень.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас