Nestle програла судовий спір у Великобританії про форму шоколаду KitKat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nestle програла судовий спір у Великобританії про форму шоколаду KitKat

Фондовий ринок
572
Британський апеляційний суд у середу відмовився визнати форму шоколадних плиток KitKat, що продаються у Великобританії, підставою для реєстрації окремого товарного знака, підтримавши тим самим рішення Високого суду Англії і Уельсу та Європейського суду.
Тобто інші компанії зможуть і надалі безперешкодно випускати шоколад такої ж форми, пише The Guardian.
Мова йде про класичну версію KitKat, яка являє собою чотири вузькі шоколадні батончики з вафельною начинкою, об’єднані в одну плитку. Швейцарська компанія Nestle випускає цей варіант вже більше 80 років, у Великобританії він доступний з 1935 року.
Представники Nestle стверджують, що за цей час ця форма шоколаду стала практично повністю асоціюватися у споживачів з брендом KitKat.
“Nestle розчарована рішенням апеляційного суду”, – заявили в прес-службі компанії, нагадавши, що форма KitKat захищена товарним знаком у Німеччині, Франції, Австралії, ПАР, Канаді та інших країнах.
Конкуренти компанії Cadbury вели тривалу боротьбу проти Nestle, послідовно протистоячи в судах її спробам офіційно зареєструвати форму KitKat в якості товарного знака. Nestle ж, у свою чергу, не давала Cadbury зареєструвати права на відтінок фіолетового кольору, який використовується в упаковці шоколаду Dairy Milk, а коли реєстрація все-таки відбулася, домоглася її скасування через суд.
У 1937 році, на два роки пізніше Nestle, аналогічну KitKat чотирисегментну шоколадно-вафельну плитку під назвою Kvikk Lunsj (“Швидкий ланч”) почала випускати норвезька компанія Freia. Зараз вона, як і Cadbury, входить в американську групу Mondelez International.
Норвезькі шоколадні батончики Kvikk Lunsj продаються у Великобританії.
Форму плитки KitKat, що складається з двох батончиків, Nestle зареєструвати не намагалася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас