Провайдер "Ланет" обіцяє до кінця травня заблокувати санкційні російські сайти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провайдер "Ланет" обіцяє до кінця травня заблокувати санкційні російські сайти

Технології&Авто
461
Провайдер кабельного телебачення та інтернету “Ланет” має намір до кінця травня завершити процес блокування доступу користувачів до російських сайтів, що потрапили під санкції.
“План приблизно такий: пости з інформацією про альтернативу в ФБ на сторінках в соцмережах “Одноклассники” і “ВКонтакте”; підготовка паркових сторінок з інформацією; Зміна скриптів і навчання операторів; поетапний запуск для запобігання перевантаженню вхідних ліній”, – написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook директор провайдера Маріан Івасюк.
Як повідомляв раніше голова Інтернет асоціації України Олександр Федієнко, для блокування цих сайтів з боку всіх без винятку провайдерів може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміну топології мережі.
Голова асоціації “Телекомунікаційна палата України” Тетяна Попова повідомила агентству, що в теорії технічно обмежити доступ до деякої кількості ресурсів можна, але на практиці це обмеження буде легко обійти.
“Будь-який вид блокування (DNS, URL-адреси, IP-адреса тощо) неефективний, а просунуті користувачі легко його обійдуть”, – зазначила вона.

Довідка Finance.UA:

  • “Ланет” надає послуги кабельного телебачення та доступу в інтернет у багатьох районах столиці
  • Згідно з даними на 2014 рік “Ланет” обслуговував понад 125 тис. абонентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас