Засновник Tesla не захотів співпрацювати з Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Tesla не захотів співпрацювати з Uber

Фондовий ринок
990
Голова Uber Technologies Inc. Тревіс Каланик розповів про невдалі переговори в 2016 році з засновником Tesla Inc. Ілоном Маском про початок співпраці в сфері створення безпілотних автомобілів, передає агентство Bloomberg, посилаючись на книгу журналіста видання Fortune Адама Лашинскі «Wild Ride», в якій наводяться слова Каланіка.
Голова Uber подзвонив Маску і запропонував об’єднати зусилля, щоб згодом конкурувати з Apple. Маск, в свою чергу, відхилив ці пропозиції, заявивши Каланіку, що це занадто «далекі і нереалістичні» плани, і що він повинен займатися тією сферою, в якій у нього «виходить працювати», заявив генеральний директор сервісу таксі.
Один з помічників Каланіка, практично одночасно з цією розмовою з’ясував, що розробка безпілотної моделі таксі була пріоритетним проектом Tesla. Через кілька днів Tesla озвучила план на найближчі 10 років, в якому зазначила перспективи створення схожого на Uber сервісу, який би дав можливість власникам безпілотних автомобілів Tesla здавати їх в лізинг, повідомляло Bloomberg 27 липня 2016 року.
Близьке до Маска джерело підтвердило агентству інформацію про те, що засновник Tesla не прийняв пропозиції гендиректора Uber. Однак, за словами співрозмовника, Маск не відмовляв Каланіка від розробки безпілотної машини. Офіційні представники компаній не стали коментувати Bloomberg’у ці повідомлення.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас