Соцстандарти, як в ЄС: Рада схвалила важливе зобов'язання України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцстандарти, як в ЄС: Рада схвалила важливе зобов'язання України

Казна та Політика
1114
Верховна Рада України підтримала проект закону про внесення зміни до пункту 2 Закону України “Про ратифікацію Європейської соціальної хартії (переглянутої)”, який передбачає прагнення до підвищення рівня соціальних стандартів для громадян, відповідно до норм Європейського Союзу.
Відповідне рішення було прийнято в ході пленарного засідання парламенту 17 травня 2017 року.
За документ проголосували 226 народних депутатів.
У пояснювальній записці до нього наголошується, що реалізація проекту акта сприятиме соціальному прогресу, розвитку системи соціального забезпечення України у відповідності до європейських стандартів і поглиблення співробітництва держав-членів Ради Європи.
“З одного боку, Україна ще раз підтвердить намір нашої держави чітко рухатися в напрямку гарантування соціального забезпечення згідно з нормами, передбаченими європейськими стандартами у соціальній сфері. З іншого — ми ще раз скажемо про свій намір рухатися в напрямку підвищення соціальних стандартів для наших громадян”, — зазначила заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович в ході представлення документу.

Довідка Finance.UA:

  • У останній редакції Меморандуму з МВФ українська влада зобов’язалася утримуватися від підвищення “мінімалки” в 2017 році.
  • Середній ефективний вік виходу на пенсію в Україні, якщо вірити даним МВФ, становить 58,5 років для чоловіків і 55,9 року для жінок.
  • Гройсман заявляє, що урядовий проект пенсійної реформи буде передбачати підвищення не пенсійного віку, а мінімального страхового стажу. Він буде становити 25 років.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас