На блокування російських сайтів знадобиться 1 млрд дол. - глава Інтернет-асоціації України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На блокування російських сайтів знадобиться 1 млрд дол. - глава Інтернет-асоціації України

Казна та Політика
2421
За словами голови Інтернет-асоціації України Олександра Федієнка, повне блокування російських сайтів займе близько двох років, також потрібно 1 млрд доларів.
На його думку, механізм блокування в наших реаліях буде такий, що заблоковані виявляться й інші сайти, які безпосередньо під санкції не потрапили.
“Якщо ми говоримо про поточний указ Президента, його треба виконувати, коли він вступить в дію. Якщо ми говоримо про подальші дії, то треба рік-два, а може більше і десь, в рамках держави, 1 млрд доларів… Швидше за все, ми будемо блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій знаходяться ці сайти і інші платформи, не перераховані в санкціях. Користувач в кінцевому результаті буде позбавлений не тільки доступу до таких мереж, як “Вконтакті”, а й до інших платформ, які перебували в цій системі”, – сказав Федієнко.
Також за словами голови Інтернет-асоціації, блокування можна буде з легкістю обійти.
“Так, це можливо, і це вже доведено часом, що той самий “Китайський золотий щит” – це не проблема зараз”, – додав Федієнко.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на низку відомих російських IT-компаній та пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції щодо «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також будуть заблоковані сайти антивірусних компаній Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, доступ буде заблокований до всіх сервісів Яндекс і Mail.Ru крім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас