Меркель і Макрон заявили про можливу реформу ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Макрон заявили про можливу реформу ЄС

Світ
641
Німецький канцлер Ангела Меркель 15 травня привітала президента Франції Еммануеля Макрона, який прибув з першим закордонним візитом на чолі держави до Берліна.
Обидва політика на прес-конференції після розмови зазначили, що Європейський Союз перебуває в “критичному історичному моменті”.
“Німеччині протягом тривалого часу буде добре, якщо буде добре Європі. А Європі буде добре тільки тоді, коли Франція буде сильною”, – заявила Меркель.
Вона відзначила тісний зв’язок інтересів Парижа і Берліна. Політики заявили про намір розробки “дорожньої карти” проектів в ЄС і Єврозоні, над якими спільно працюватимуть обидві держави. Планується, що в липні – після парламентських виборів у Франції – з цією метою відбудеться спільне засідання урядів.
“Ми можемо дати нову динаміку”, – підкреслила Меркель.
Канцлер також відзначила, що з точки зору Берліна внесення змін до основних угод ЄС можливе, повідомляє агентство новин Reuters. Макрон погодився, що в цьому питанні не повинно бути “табу”.
Він водночас підкреслив важливість подолання надмірної забюрократизованості Європейського Союзу, а також “історичного перезапуску” ЄС. Макрон також заявив, що виступає проти випуску спільних євробондів, які б покривали старі борги окремих держав, оскільки це призводить до безвідповідальної політики.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас