Україна та Ізраїль хочуть до кінця року підписати угоду про ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Ізраїль хочуть до кінця року підписати угоду про ЗВТ

Казна та Політика
134
Україна та Ізраїль зацікавлені у поглибленні двостороннього економічного співробітництва і працюють над виконанням одного з пріоритетних завдань – підписанням Угоди про зону вільної торгівлі до кінця року.
Про це повідомляється на урядовому порталі з посиланням на зустріч прем’єр-міністрів України Володимира Гройсмана та Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху.
Згідно з повідомленням, на початку двосторонньої зустрічі Гройсман відзначив позитивні тенденції зростання торгівлі між країнами, чому, зокрема, сприяє активізація роботи спільної міжурядової Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, а також значний прогрес у переговорному процесі щодо проекту Угоди про зону вільної торгівлі, якого вдалося досягти цього року переговорним групам обох держав.
“Радий, що за останні кілька місяців зростає загальний товарооборот, ведемо спільну роботу зі створення зони вільної торгівлі між країнами”, – зазначив глава українського уряду і висловив надію на завершення відповідних переговорів до кінця 2017 року.
Він також закликав ізраїльську сторону додатково розглянути можливість лібералізації доступу на ізраїльський ринок української продукції сільського господарства, насамперед зернових, молочних, риби, м’яса, меду, олії, овочів та промислової продукції.
У свою чергу, Нетаньяху підкреслив, що Ізраїль зацікавлений у прискоренні переговорів щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі з Україною. “Ми хочемо прискорити переговори щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі, розвивати комерцію, торгівлю, туризм, економічні обміни між нашими країнами”, – сказав він.

Довідка Finance.UA:

  • Зернові культури є основними статтями українського експорту в Ізраїль.
  • Продукція нафтохімії, хімічна продукція, пластмаси та полімерні матеріали – це основні статті імпорту з Ізраїлю в Україну.
  • На початку березня завершився 5 раунд переговорів про створення ЗВТ з Ізраїлем.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас