ВТБ в першому кварталі достворив резерви за кредитами українським позичальникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ в першому кварталі достворив резерви за кредитами українським позичальникам

Кредит&Депозит
245
ВТБ в першому кварталі достворив резерви за кредитами українським корпоративним позичальникам на суму понад 7 млрд рублів, повідомив журналістам заступник голови правління ВТБ Герберт Моос під час телефонної конференції.
“Як ви знаєте, український уряд оприлюднив нові санкції проти російських банків, в цю групу потрапили банки ВТБ в Україні. У зв’язку з цим ми були змушені змінити наші сценарії врегулювання проблемних позичок та додатково створити резерви”, – заявив Г.Моос.
Група в травні минулого року заявила про намір продати ВТБ (Україна) у разі появи цікавих пропозицій. Проте вже в червні керівництво ВТБ повідомило, що призупинило активний пошук покупців. Розмови про вихід групи з українського ринку поновилися в березні 2017 року після того, як Київ ввів санкції стосовно українських банків з російським державним капіталом. Введені на рік обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
За оцінками менеджменту ВТБ, резерви по Україні склали понад 7 млрд рублів, або приблизно чверть від обсягу провізій, сформованих у першому кварталі в корпоративному сегменті (27,6 млрд рублів).
“Це значна частина сформованих резервів у першому кварталі”, – зазначив Г.Моос.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас