Націоналізація Приватбанку не вплинула на стратегію розвитку Ощадбанку, - Пишний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Націоналізація Приватбанку не вплинула на стратегію розвитку Ощадбанку, - Пишний

Фондовий ринок
187
Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний вважає, що націоналізація Приватбанку не вплинула на стратегію розвитку Ощадбанку.
Кажучи про проблему зростання присутності держави в банківській системі і фактор Приватбанку, він зазначив, що робота над стратегією реформування держбанків почалася не вчора – над відповідним документом протягом усього 2015 року спільно працювали Мінфін, держбанки і МФО.
Уряд Арсенія Яценюка схвалив стратегію в лютому 2016 року.
“Для “Ощаду” це означало таке: стратегія розвитку банку була актуалізована виходячи з пріоритетів діяльності сформульованих акціонером-урядом, ми активізували роботу з нашими партнерами з ЄБРР. Результатом цієї роботи став успішний дью-ділідженс банку та підписання низки угод з ЄБРР, ключова з яких – Меморандум про стратегічне партнерство. Наша діяльність повністю підпорядкована логіці трансформації та розвитку банку, яка закріплена в дорожній карті, з чіткими квартальними маяками і КРІ”, – зазначив Пишний.
Він розповів, що комерційними пріоритетами в корпоративному сегменті визначені енергетика, інфраструктурні проекти, агропромисловий комплекс, малий і середній бізнес як магістральний напрям, реформування філіальної мережі.
Крім того, банк працює над підвищенням своєї акціонерної вартості, інвестиційної привабливості та перспективою залучення ЄБРР в якості акціонера.
“Скажіть, що зайве в цьому порядку денному для моєї команди? І як фактор “Привату” має змінити цю систему пріоритетів у нашій стратегії? Моя відповідь: ніяких фундаментальних змін в стратегії розвитку Ощадбанку не буде”, – сказав Пишний.
Він повідомив, що приватизація як мінімум 20%-нього пакета акцій Ощадбанку буде готова через 6-9 місяців після ухвалення необхідних законів.
Кабінет Міністрів 18 грудня минулого року прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас