Нафта дорожчає на пропозиції РФ і Саудівської Аравії продовжити віденську угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на пропозиції РФ і Саудівської Аравії продовжити віденську угоду

Енергетика
391
Світові ціни на нафту зростають у понеділок вранці після того, як РФ та Саудівська Аравія повідомили про пропозицію продовжити віденську угоду про скорочення видобутку нафти на чинних умовах, свідчать дані торгів.
Станом на 07.51 мск вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,55% – до 51,63 долара за барель. Ціна червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,63% – до 48,62 долара за барель.
Раніше в понеділок в спільній заяві міністрів енергетики двох країн, Олександра Новака і Халіда аль-Фаліха, було озвучено, що РФ і Саудівська Аравія на зустрічі у Відні 24-25 травня запропонують продовжити угоду про скорочення видобутку нафти на дев’ять місяців – до 1 квітня 2018 року. Питання про пролонгацію угоди буде обговорюватися на міністерській зустрічі моніторингового комітету 24 травня, а потім на зустрічі ОПЕК і країн, що не входять в картель, 25 травня.
Пізніше аль-Фаліх і Новак підтвердили, що країни пропонують продовжити віденську угоду про скорочення видобутку нафти на діючих умовах.
“Саудівська Аравія і Росія явно працюють в тісній співпраці одна з одною. Саудівська Аравія, схоже, рішуче налаштована підвищувати ціни на нафту…”, – цитує агентство Рейтер керуючого директора з торгівлі нафтою Strong Petroleum Ойштейна Беренцена (Oystein Berentsen).
ОПЕК 30 листопада минулого року у Відні домовилася про скорочення свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день з жовтневого рівня. Одинадцять що не входять в ОПЕК країн 10 грудня погодили скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія на 300 тисяч. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю її продовження.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас