Порошенко розповів, що буде з Коломойським у разі неповернення кредитів Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів, що буде з Коломойським у разі неповернення кредитів Приватбанку

Кредит&Депозит
12106
Президент Петро Порошенко ініціював законопроект, яким передбачається відповідальність власників всіх банків за штучне доведення до банкрутства, або за виведення коштів і нанесення збитків державі або вкладникам.
Про це він заявив під час прес-конференції.
“У нас немає окремої відповідальності власників саме Приватбанку, незважаючи на те, що це є найбільший банк, який потребував найбільшої докапіталізації”, – заявив президент.
Порошенко зазначив, що він ініціював законопроект, яким передбачається відповідальність власників всіх банків за штучне доведення до банкрутства, або за виведення коштів і нанесення збитків державі або вкладникам.
“І базуючись на цьому законодавстві, якщо власники банку не виконають ті зобов’язання, які на них накладає закон, власник банку новий – держава, в обличчі уряду і міністерства фінансів, буде застосовувати всі необхідні заходи”, – зазначив він.
“Мені відомо що зараз є декілька звернень і до НАБУ і до прокуратури, для того щоб встановити винних і притягнути їх до відповідальності. Компромісу тут ніякого не буде”, – заявив президент.
Нагадаємо, в своєму розслідуванні журналісти “Схем” повідомили, що перед націоналізацією з Приватбанку вивели 110 млрд гривень на фірми, які існували тільки на папері.
21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.
Новим головою правління банку став колишній міністр фінансів Олександр Шлапак.
Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.
Мінфін докапіталізував банк на 116,8 млрд гривень, з яких на 9,8 млрд гривень – у 2017 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас