Одеська область захистить дороги від перевантажених вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська область захистить дороги від перевантажених вантажівок

Казна та Політика
566
Одеська область в рамках програми розвитку дорожньої інфраструктури посилить заходи з боротьби з перевантаженим вантажним транспортом.
Про це повідомив в Facebook голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов за підсумками зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.
За словами губернатора, встановлення на дорогах стаціонарних вагових комплексів є кричущим питанням. “Мільйони можна вкладати в дороги, але, якщо не контролювати вагу вантажного транспорту, як це робить увесь цивілізований світ, то ми будемо ремонтувати їх кожен рік”, – підкреслив він.
Як зазначив Степанов, області потрібно дев’ять комплексів. Частина з них повинна бути встановлена вже до 1 липня, до початку збору врожаю, оскільки саме перевантажені зерновози повністю розбивають дороги.
“Разом з Національною поліцією ми винайшли механізм контролю. Будуть облаштовані штрафні майданчики, на яких будуть зупиняти вантажівки з надмірною вагою. І вони будуть стояти, аж до того, поки не зменшать вагу до норми. Нехай хоч лопатами перевантажують!” – підкреслив він.
Голова Одеської ОДА також поділився планами розвитку дорожньої інфраструктури області.
За його словами, у травні цього року буде закінчено ремонт траси Спаське-Вилкове – 44 км. Також в процесі будівництво стратегічно важливої дороги Одеса-Рені. Зараз тривають тендерні процедури – 18 ділянок вже оголошені, ще 3 будуть оголошені найближчим часом.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас