Через "дизельний скандал" ЄС готує більш жорсткі правила для автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через "дизельний скандал" ЄС готує більш жорсткі правила для автовиробників

Технології&Авто
326
На тлі “дизельного скандалу навколо німецького автовиробника Volkswagen посли країн-членів Європейського Союзу погодили введення більш жорстких правил для європейських автовиробників, які стосуються контролю за шкідливими викидами двигунів в атмосферу.
“У зв’язку з узгодженими пропозиціями, у разі виявлення порушень на автовиробників зможуть накладати штрафи розміром до 30 тисяч євро за один автомобіль”, – йдеться в повідомленні.
Остаточно нововведення, проти яких виступає Німеччина, повинні бути узгоджені на зустрічі міністрів промисловості країн ЄС, яка відбудеться 29 травня. Для прийняття рішення достатньо кваліфікованої більшості голосів представників ЄС.
Дискусія щодо введення більш суворих правил для автовиробників, які регламентують контроль над шкідливими викидами автомобільних двигунів в атмосферу, триває всередині ЄС з вересня 2015 року, коли розгорівся “дизельний скандал” навколо Volkswagen. Тоді виявилося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу під час відповідних тестів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас