Volkswagen виплатить 1,2 млрд доларів компенсацій водіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen виплатить 1,2 млрд доларів компенсацій водіям

Фондовий ринок
243
Автоконцерн Volkswagen виплатить 1,2 млрд доларів компенсацій у США для усунення дефектів у програмному забезпеченні своїх автомобілів.
Відповідне рішення ухвалив американський федеральний суд.
Volkswagen усуне дефект в програмному забезпеченні автомобілів, через яке відбувалося заниження показників, або ж виплатить їх власникам грошову компенсацію.
Рішення стосується власників понад 88 тис. автомобілів з дизельним двигуном об’ємом 3 літри. Для машин 2009-2012 років випуску розмір компенсації становить від 7,8 тис. доларів до 13,9 тис доларів. Для автомобілів більш пізнього часу сума компенсації збільшена до 16,1 тис. доларів.
В цілому Volkswagen буде змушений віддати близько 25 млрд доларів для того, щоб залагодити скандал, що виник через порушення екологічних норм у США.
Нагадаємо, у вересні 2015 спалахнув “дизельгейт” – скандал навколо махінацій в VW. На автомобілях концерну з дизельними двигунами виявили програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати даними про викиди. Через численні судові процеси і штрафи компанія втратила мільярди доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас