Укрзалізниця хоче на власних заводах побудувати 3000 вантажних вагонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця хоче на власних заводах побудувати 3000 вантажних вагонів

Фондовий ринок
728
Заводи-філії ПАТ “Укрзалізниця” збираються побудувати до кінця 2017 року 3 тис. вантажних вагонів.
Про це інформує ПАТ “Укрзалізниця”.
“Побудувати до кінця 2017 року 3 тисячі вантажних вагонів на власних заводах цілком реально, оскільки потужності цих підприємств – 4,5 тисячі вагонів на рік. Зараз пожвавлення будівництва відбувається не тільки на ДВРЗ, але і на Панютинському та Стрийському заводах”, – зазначає менеджмент ПАТ “Укрзалізниця”.
Так, Дарницький вагоноремонтний завод має матеріали, щоб побудувати майже 1 тисячу вантажних вагонів до кінця 2017 року. У травні завод планує побудувати до сотні піввагонів, а зараз щозміни будує 4 вагони. Сьогодні ДВРЗ здає в експлуатацію 10 нових.
З початку 2017 року філія “Дарницький вагоноремонтний завод” уклав 121 договір на постачання матеріалів і запчастин для будівництва вагонів на загальну суму майже півмільярда грн, з яких у січні-травні вже поставлено заводу 47% продукції. Обсяги її поставок зросли, зокрема у квітні порівняно з лютим цього року більш ніж у 8 разів.
Як зазначають в Укрзалізниці, в перші місяці поточного року спостерігалися перебої з постачанням запчастин і матеріалів, пов’язаних з проведенням тендерних процедур. Зараз 16 тендерів заблоковані АМКУ, в тому числі на необхідне для будівництва вагонів лиття.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас