Укрзалізниця "прокладає шлях" до Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця "прокладає шлях" до Ірану

Казна та Політика
487
Керівництво ПАТ “Укрзалізниця” провело переговори з Залізницею Ісламської Республіки Іран з приводу можливості транспортування товарів з України до Ірану залізничними шляхами.
У результаті перемовин сторони погодилися, що реалізація проекту буде можливою лише після повноцінного запуску Транскаспійського Міжнародного Транспортного Маршруту.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава правління “Укрзалізниці” Войцех Балчун.
“Провели переговори з іранськими колегами. Ашурі Хоссейн, член правління Залізниці Ісламської Республіки Іран, відповідальний за міжнародні перевезення, ще раз підтвердив зацікавленість у транспортуванні товарів з України до Ірану. Іранські партнери все-таки називають маршрут, що виходить на Астару. Далі – відома історія про необхідність добудови 160 кілометрів колії або ж використання автомобільного транспорту. У результаті перемовин погодились, що перспективи перевезень між нашими країнами головним чином залежатимуть від повноцінного запуску Транскаспійського Міжнародного Транспортного Маршруту, над яким ми зараз інтенсивно працюємо з колегами з Азербайджану, Грузії, Казахстану. Тоді можна буде говорити про конкретні маршрути, об’єми та тестові потяги”, – зазначив Балчун.
Нагадаємо, у липні 2016 року Міністерство інфраструктури України підписало Меморандум про взаєморозуміння з Міністерством шляхів та міського розвитку Ісламської Республіки Іран, який передбачає реалізацію низки проектів у залізничній сфері.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас