Україна має намір спрямувати 100 млн євро на закупівлю приміських потягів для "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір спрямувати 100 млн євро на закупівлю приміських потягів для "Укрзалізниці"

Казна та Політика
267
Міністерство інфраструктури України веде переговори з урядом Німеччини про спрямування EUR100 млн у рамках раніше досягнутої домовленості про надання Україні незв’язаного фінансового кредиту загальним розміром EUR500 млн на оновлення приміських електричок “Укрзалізниці”, повідомила прес-служба міністерства.
“Планується, що за ці кошти буде придбано 10-15 нових приміських електричок”, – цитується в повідомленні міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами, міністерство має намір організувати конкурс між містами за пропозицією найкращої беззбиткової концепції використання електричок.
“Укрзалізниця” скаржиться, що приміські електрички є збитковими, але насправді за проїзд платить не більше ніж 20% пасажирів, тому потрібно ввести нормальну систему оплати, контроль, усунути зловживання – і збитковість перетвориться, як мінімум, у беззбитковість, а при нормальному підході ми зможемо побачити прибуток”, – зазначив Омелян.
Як повідомлялося, в липні 2015 року Верховна Рада ратифікувала меморандум з Німеччиною про виділення Україні кредиту на 500 млн на відновлення Донбасу. Згідно з документом, з цієї суми EUR300 млн планувалося виділити на енергетику, інфраструктуру і комунальні підприємства, і EUR200 млн – як макрофінансова допомога.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас