ЗМІ підрахували, скільки "вимито" з ПриватБанку перед націоналізацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ підрахували, скільки "вимито" з ПриватБанку перед націоналізацією

Фондовий ринок
2011
Перед тим, як ПриватБанк перейшов у власність держави, з банку встигли вивести 110 млрд грн на рахунки фіктивних фірм, йдеться у розслідуванні програми Схеми.
Журналісти отримали доступ до підготовленого аудиторською фірмою Ernst & Young проекту аналізу фінансово-господарської діяльності ПриватБанку. Хоча аудитор із “великої четвірки” відмовився давати будь-які пояснення.
Згідно з документом, аудитори виявили, що на 1 квітня 2015 року ризик неповернення кредитів вимірювався в сумі понад 82 млрд грн, а вже станом на 1 жовтня 2016 року цифра збільшилася до понад 139 млрд грн.
ПриватБанк провів реструктуризацію кредитного портфеля і перевів заборгованість 170 попередніх позичальників на понад 30 нових, які стали винні банку більше 110 млрд грн. Однак, перевіривши адреси реєстрації нових фірм, журналісти виявили, що вони фіктивні.
Наприклад, фірма Фіто-Пром Еволюшн, яка повинна ПриватБанку майже 500 млн грн, орендує одну кімнату, в якій є лише два столи і кілька стільців.
Фірма Лекс грант заборгувала ПриватБанку понад 4 млрд грн, вона зареєстрована в квартирі звичайного житлового будинку в Києві. Двері журналістам ніхто не відкрив. Сусідка розповіла, що давно там нікого не бачила.
У селищі Згурівка Київської області зареєстрований Юрій Понька – засновник і керівник фірми Тріумф 15, яка повинна повернути ПриватБанку понад 4,3 млрд грн. Мати Поньки заявила, що син давно живе в Маріуполі.
До націоналізації бенефіціарними власниками ПриватБанку були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли більш 91,5% акцій. Інша частина акцій належала менеджменту на чолі з головою правління Олександром Дубілетом.
Усі вони відмовилися коментувати цю інформацію.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас